LA RICETA DEI GNOCHI DE SUSINI
"Ogni istrian sa la riceta dei gnochi
de susini che po' saria anche quei de marmelada"
Impasto de patate lesse e fracade
col strucapatate mescolade con farina.
Un quarto de farina per ogni chilo de patate,
un ovo per legar l'impasto
lavorar un po' con le mani e far
una luganiga che se taia a tochi
grandi come el fondo de un bicer.
Se fraca col palmo de la man ogni toco
per farlo diventar piato e ghe se meti dentro
un o mezo susin sensa l'osso che prima se gaveva
netado e lassado coverto de suchero.
Se sera el gnoco a bala. Se cusina co' l'aqua boi e
'pena che i gnochi vien a gala se li cava che se no' i se disfa.
Intanto se gaveva preparado in una fersora el pangratado
rosola' nel buro e in un piato canela e suchero missiadi.
Se rodola i gnochi prima nel pangrata' e
subito dopo in te la canela e fata la xe.I pol esser con marmelada,
de susini e co' xe la stagion anche de seriese o d'armelin.
Nessun commento :
Posta un commento